|

ZEOLIT – mineral prihodnosti

ZAKAJ UPORABLJATI ZEOLIT, NAJMOČNEJŠI RAZSTRUPLJEVALEC ORGANIZMA NA SVETU

Dokazano je, da zeolit v mnogih pogledih prispeva k zdravju in preprečuje bolezni sodobnega načina življenja. Tako je telo sodobnega človeka žal polno toksinov, virusov, alergenov in drugih škodljivih snovi, kar slabo vpliva na imunski sistem, energijo in vitalnost ter predstavljajo potencialno tveganje za zdravje.

Naravni zeolit izboljša delovanje imunskega sistema, alkalizira telo in nevtralizira proste radikale, tako da osnovni koncept zdravljenja z zeolitom izhaja ravno iz dejstva, da pozitivne učinke dosežemo z odstranjevanjem številnih pozitivno nabitih delcev, ki so običajno škodljivi, strupeni (v obliki težkih kovin, pesticidov, herbicidov, aflatoksinov, nitrozaminov, amoniaka, mikotoksinov, laktatov, radioaktivnih delcev, UV-sevanja, alkohola, cigaret, oksidantov, sestavin virusa, alergenov in drugih škodljivih snovi). 

Naravni zeolit odstranjuje blokade, ki motijo življenjsko moč. Ko je življenjska sila prosta in aktivirana, ima telo samo naravno sposobnost zdravljenja in lajšanja kroničnih bolezni. Naravni zeolit potrjuje teorijo, da lahko vse bolezni pozdravimo z naravnimi snovmi in da ima narava zdravilo za vse.

Zeoliti se v naravi pojavljajo kot alumosilikati, ki nastanejo iz vulkanske kamnine s posebno mikroporozno strukturo. Nastali so pred milijoni let s hidrotermalno preobrazbo vulkanske lave (hlajenje lave in pepela, pomešanega s koloidi, ki vrejo morsko vodo), zato jih v naravi najdemo v vulkanskih kamninah in oceanih. Takšen izvor mu zagotavlja bogato mineralno sestavo, potrebno za pravilno delovanje organizma.

Njihova porozna struktura določa njegove lastnosti. Njegova sposobnost je vezati škodljive snovi in jih trajno veže na lastno mrežo. Pore vsebujejo ione kalija, natrija, kalcija, magnezija, železa, ki jih dovajajo v organizem. Ti minerali tvorijo številne spojine, brez katerih ni normalnega delovanja organizma.

Naravni zeolit, mikroniziran, aktiviran v drobnosti delcev do 5 mikronov (fini prah) kot surovino in komponento, lahko najdemo v:

•  Kozmetiki za nega obraza in telesa (maske, kreme,…)

•  Nega zob (zobna pasta)

•  medicinskih pripomočkih (za oralno uporabo, za odprte rane, kot obliže…)

Naravni zeolit v granulacijah se lahko uporablja za:

•  Kmetijstvo (izboljšanje kakovost tal)

•  Pripravo vode (odpadna voda, pitje…)

•  Na perutninskih farmah za izboljšanje okoljskih razmer

•  za mačke in hišne ljubljenčke …

Podobne objave