| |

ZEOLIT – lastnosti in uporaba

Dokazano je, da naravni zeolit klinoptilolit na več načinov prispeva k zdravju, preventivno deluje na bolezni sodobnega človeka, katerega telo je polno toksinov, virusov, alergenov, raka in drugih škodljivih snovi, ki negativno vplivajo na imunost, energijo in vitalnost ter so potencialno velika nevarnost za zdravje.

≈ ZEOLIT ODSTRANJUJE TEŽKE KOVINE

Odstrani težke kovine, pesticide, mikotoksine, kar se še posebej dobro odraža v boljšem delovanju živčnega sistema, tudi pri ljudeh, ki trpijo za Alzheimerjevo boleznijo, avtizmom in demenco. Njeni kristali delujejo kot kletka, ki vleče vase škodljive snovi, ki so običajno pozitivno nabite, in jih trdno vežejo. Novonastala vez med zeolitom in toksinom je zelo močna in omogoča popolno odstranitev toksinov iz telesa. Zeolitni klinoptilolit ima največjo afiniteto do: svinca, živega srebra, kadmija, arzena, pesticidov, mikotoksinov, različnih kemikalij, glljivic…

≈ ZEOLIT KOT ANTIOKSIDANT

Inaktivira veliko količino prostih radikalov in tako zaščiti telo pred prezgodnjim staranjem, kar se še posebej odraža na živčnem, kardiovaskularnem in hormonskem sistemu. Zeolitni klinoptilolit s svojim močnim negativnim nabojem in veliko sposobnostjo ionske izmenjave absorbira veliko količino prostih radikalov, na drugi strani pa antioksidativni učinek dosežemo tudi z delovanjem na encimski ravni.

≈ POVEČUJE ZMOGLJIVOSTI IMUNSKEGA SISTEMA

Zeolitni klinoptilolit pozitivno vpliva na vzpostavitev optimalnega imunskega stanja, kar bi v človeški klinični praksi pomenilo, da z njim prispeva k izboljšanju splošnega stanja organizma in njegovih obrambnih sposobnosti. Zeolitni klinoptilolit kaže pomembne pozitivne učinke proti okužbam in avtoimunskim boleznim.

≈ ZEOLIT KOT ANTI-ALERGEN

Zeolitni klinoptilolit zmanjšuje moč alergenov iz hrane, pijače in splošnega okolja. Nevtralizirajte alergene, preden imunski sistem začne nanje reagirati. Zmanjšuje stisko, ki jo povzročajo cvetni prah, hranljivi alergeni in mediatorji, ki se pojavijo v telesu v akutni fazi migrene, astme in artritisa.

≈ HORMONSKA UČINKOVITOST

Zeolitni klinoptilolit harmonizira in izboljša delo žlez z notranjim izločanjem, zlasti delovanje bezgavk.

≈ PREBAVA

Zeolitni klinoptilolit zaradi svoje sposobnosti izmenjave ionov lahko spremeni vsebnost ionov in pH v telesu, kar prispeva k zaščiti prebavnega sistema. Spodbuja tudi resorpcijo hranil, izboljšuje učinkovitost normalne flore v prebavnem traktu. Klinoptilolitni zeolit spodbuja izločanje citokinov, sestavnega dela imunskega sistema, ki ustvarja bolj zdrav in učinkovit prebavni trakt. Težave, kot so krči, napihnjenost, driska ali zaprtje, učinkovito uravnava zeolit.

≈ ODSTRANJUJE PESEK IN KAMEN IZ LEDVIC

Zeolitni klinoptilolit postopoma razgradi ledvični kamen in žolčnik ter olajša izmet. Velikost in število kamnov je odvisna od tega, kako dolgo bo trajalo njihovo izločanje iz ledvic in žolčnika.

≈ OSTEOPOROZA IN CELJENJE RAN

Zeolitni klinoptilolit poveča kostno gostoto s povečanjem proliferacije in diferenciacije proizvodnje osteoblastov. Klinoptilolitni zeolit se uporablja pri boleznih vezivnega tkiva: revmatoidnem artritisu, eritematoznem lupusu, fibrozi in sjorgenskem sindromu. Pomaga zmanjšati bolečine v sklepih.

≈ NADZIRA RAVNI LIPIDOV

Klinična študija „Ocena terapevtskega učinka zeolitov na zniževanje ravni lipidov v krvi“, ki sta jo izvedla Medicinska fakulteta v Beogradu in rehabilitacijska klinika dr. Miroslava Zotoviča na izdelkih „Zeoit-zeolit klinoptilolit, mikroniziran aktiviran prehranski izdelek“, granulacija do 15 mikronov in granulacij do 5 mikronov, je pokazala pomembne rezultate pri zniževanju trigliceridov in holesterola. Nato se raven lipidov vzdržuje z nadaljnjo uporabo pripravka.

≈ ANTITIBAKTERIJSKE, ANTIFUGALNE IN ANTIVIRALNE LASTNOSTI

Zeolitni klinoptilolit blokira replikacijo virusa z absorpcijo virusnih delcev in mikronskih agregatov. Ta učinek so pokazali pri virusu coxsackie, adeno in herpes virusih, hepatitisu C. Kislo okolje je primerno za rast in razmnoževanje virusov, bakterij in gljivic. Povprečna človeška prehrana vsebuje preveč mesa, saharoze, kar povzroči zakisanje organizma. Organizem za nevtralizacijo kislin med drugim uporablja minerale, kalcij, magnezij, kalij, železo, cink. Posledično zobni karies in številne druge bakterijske bolezni, npr. Gastritis in glivične bolezni, npr. kandidiaza. Zeolit Klinoptilolit deluje kot zaščitni sistem tako, da veže odvečno kislino in vrne raven pH nazaj na normalno vrednost od 7,35 do 7,45, kar onemogoča razmnoževanje in preživetje virusov, bakterij in gliv v takem okolju.

≈ ZEOLIT KOT POMOČ PRI PREPREČEVANJE NASTANKA RAKA

Maligne celice so bistveno bolj kisle kot zdrave celice in svojo kislost širijo okoli sebe, začenjajo se samostojno in nenadzorovano razmnoževati. Ko se maligna celica enkrat ustvari, se ne povrne v normalno stanje in zato zdravljenje malignih bolezni danes temelji na odstranjevanju (operaciji) in uničenju (kemoterapija in radioterapija) malignega tkiva. Zeolit vpije ione H + v svojo kristalno mrežo, obnovi normalno vrednost pH, prepreči razmnoževanje rakavih celic in jih prisili v umiranje.

≈ KEMOTERAPIJA IN RADIOTERAPIJA

Zeolitni klinoptilolit lajša in odpravlja negativne učinke po izvajanju kemoterapije ali radioterapije. Zeolitni klinoptilolit zmanjšuje potrebo po analgetikih in normalizira nekatere hematološke in biokemične kazalnike, s katerimi je nivo sedimentacije znatno uravnotežen, povečana je raven železa v krvi in tudi število krvnih celic. LDH se hitro normalizira, poveča se difuzna pljučna kapaciteta in krčenje srčne mišice. Zeolitni klinoptilolit pomaga na primer omiliti negativne učinke kemoterapije in radioterapije. : Bruhanje, slabost, izguba apetita, izguba teže, glivice v ustih in požiralniku. Vidno izboljša splošno stanje bolnika: pridobi na telesni teži in v večini primerov po želji po jedi. Pri večini ljudi depresija in nespečnost izginejo. Priporočeni dnevni odmerek znaša najmanj 12-14gr., Razdeljen na več načinov. Če kemoterapija vsebuje platino ali litij, zeolita ne smete jemati na dan kemoterapije in dva dni po kemoterapiji.

≈ ZEOLIT KOT ANTI-ALERGEN

Zeolitni klinoptilolit zmanjšuje moč alergenov iz hrane, pijače in splošnega okolja. Nevtralizirajte alergene, preden imunski sistem začne nanje reagirati. Zmanjšuje stisko, ki jo povzročajo cvetni prah, hranljivi alergeni in mediatorji, ki se pojavijo v telesu v akutni fazi migrene, astme in artritisa.

≈ NEGA KOŽE

Zeolitni klinoptilolit lahko poleg peroralne uporabe (pitja) uporabimo kot kožni prah. Kožni puder se lahko 3-5 krat uporablja na občutljivih delih kože, pooperativnih brazgotinah, aknah in drugih oblikah razdražene kože, ne da bi pri tem ogrozil njeno integriteto.

Zeolit daje še posebej dobre rezultate pri težavah, kot so akne in mozolji. V teh primerih je priporočljivo ustvariti mešanico zeolita in vode, ki se nato nanese na razdražene predele kože.

≈ ZEOLIT V ŠPORTU

Zeolitni klinoptilolit pri športnikih in ljudeh, ki se ukvarjajo s hudo telesno aktivnostjo, vpliva na zmanjšanje odstotka laktatov, zmanjšanje prostih radikalov, hitrejšo regeneracijo, večjo vzdržljivost, opaznejši uspeh na tekmovanjih in splošno izboljšanje psihofizičnih in zdravstvenih razmer.

≈ DETOKSIKACIJA ALKOHOLA

Povečana količina alkohola v krvi moti običajne biološke procese in vpliva na sposobnost jeter za razstrupljanje krvi, kar je najbolj težavno. Zeolitni klinoptilolit lajša zaspanost (slabost, glavobol, nelagodje, tesnoba), saj ne odstranjuje samo alkohola, temveč tudi presnovne toksine.

Podobne objave