Kokosovo olje je oodlično za suhe in razcepljene konice
|

Tudi tvoji lasje štrlijo vsak po svoje?

Kaj bi dala za gladke in sijoče, mirne lase! Ne vem kako je pri tebi, ampak moji lasje v tem letnem času štrlijo vsak po svoje. Več ali manj imam frizuro v stilu Bojana Križaja (opomba za vso mladino: vrhunski slovenski smučar iz 80ih let 😊) Resno. Vsak las štrli na svojo stran. Kot bi me stresla elektrika, ali pa kot včasih, ko smo po laseh podrgnili balon, pa so se lasje naelektrili in štrleli okoli glave 😊

No, to je moje naravno stanje las. Res, da so goste, ampak kaj mi to pomaga, razen še več las, ki štrlijo vsak posebej. Tole zimsko obdobje vlage, megle, to je za mojo frizuro pogreb. Da se razumemo, imam popolnoma ravne lase, ravne ravne, ravnilo ravne in vedno znova mi je fascinantno kako za vraga se tako zelo trdi in ravni lasje na vlagi skravžljajo? Vsak posamični las postane kot deževnik na vrtu. Noro.

Do rešitve sem prišla en meglen zimski dan, popolnoma po naključju. Ko je imela najstniška hči prhljaj, sva ga poskusili premagati s kokosovim oljem, kar je delovalo. Lepo navlaži suho lasišče in odstrani pihljaj.

Ko sem ji vtirala kokosovo olje na lasišče in lase, sem imela seveda mastne prste in dlani. Takrat sem prvič roke oljnate od ekološkega kokosovega olja dobesedno obrisala v svoje suhe, pravkar sveže sfrizirane lase.  Od takrat namesto silikonskih kapljic, gela, pene ali laka za lase uporabljam izključno ekološko kokosovo olje.

Če imaš tudi ti ta problem predlagam, da čisto malo kokosovega olja razmažeš po prstnih blazinicah in lepo pomasiraš samo konice las. Potem vzemi še malo ekološkega kokosovega olja in ga razmaži v sredini dlani. Zelo počasi in zelo nežno potapkaj po zgornjem delu las. Pobožaj svoje lase. Res zelo previdno in počasi. Ne pretiravaj. Raje ponovi, če je potrebno.  

Če želiš, obdržati vonj tvojega šampona in balzama, uporabi ekološko kokosovo olje brez vonja in okusa. Lahko pa uporabiš deviško ekološko kokosovo olje in nežno dišiš po kokosu. Izbira je tvoja 😉

Podobne objave