|

O naravnem zeolitu

Zeolit ​​spada med naravne minerale in je nastal z mešanjem vulkanske lave s podtalnico alkalnega izvora. Njegova struktura je mrežasta, kristali zeolita pa vsebujejo mikroelemente, kot so natrij, kalcij, magnezij in kalij, ki so zelo koristni za zdravje.

Ta mineral se uporablja že od sedemdesetih let prejšnjega stoletja. Številne študije, izvedene po vsem svetu, namreč potrjujejo, da je zeolit ​​najmočnejši razstrupljevalec, antioksidant in zaščitnik imunosti.


Dobro za človeško telo, pa tudi za kmetijstvo

Kakor je zeolit ​​dober za človeško telo, je močan tudi pri bogatenju zemlje za kmetijske namene. Zaenkrat je znanih 194 vrst naravnih zeolitov in vsi imajo mrežno kristalno strukturo, ki dejansko spominja na satje, ki predstavlja molekularno sito.

Ti kristali zeolita tvorijo labirint kanalov in por različnih profilov, od katerih je vrsta zeolita dejansko odvisna.

Mreža kanalov ali mikro por, kot ji pravijo, ima ogromno površino. Zato ne bi smelo biti presenečenje, da ima pol kilograma zeolitnega prahu površino nogometnega igrišča. Zaradi tega ima majhna količina tega močnega minerala, ki ima, če je pravilno aktiviran in usmerjen, zelo velik učinek. Z eno besedo zeolit ​​vsebuje edinstvene lastnosti, ki ga ločujejo od vseh mineralov na planetu Zemlja. Zato je njegov učinek zelo močan, prav tako zmogljivost izmenjave kationov (CEC – kapaciteta izmenjave kationov).
 

Zeolit ​​je naravno ekološko sredstvo proti vsem onesnaževalcem

Njegova sposobnost je, da kot magnet privlači porozno molekularno strukturo v svoj nano (milijoninko milimetra) in absorbira (ali izmenjuje) pozitivno nabite katione in negativne anione. Na ta način zeolit ​​dejansko adsorbira določene molekule vode in plina ter izmenjuje lastne katione na osnovi ionske selektivnosti. S tem se vzpostavi osnovni postopek aktiviranja sposobnosti zeolitov. Zato ne bi smelo biti presenečenje, da je zeolit ​​dejansko naravno okoljsko sredstvo proti vsem onesnaževalcem na planetu.

Njegova moč je tako močna, da so jo uporabljali med dekontaminacijo jedrskih elektrarn v Černobilu in Fukušimi. Potreba po pripravkih na osnovi zeolita iz leta v leto narašča, torej se širi sorazmerno z rastjo onesnaženja na planetu. Kljub temu je predelava naravnega zeolita doslej zelo skromna in znaša le približno 3.000.000 ton.

Beseda zeolit izhaja iz grških besed ,, ZEO ”(vreti) in ,, LITHOS” (kamen), kar v prevodu pomeni kamen, ki vre.

Za medicinske namene se uporablja strogo kristalni zeolit klinoptilolit.

Zeolit klinoptilolit lahko daje medicinsko koristne učinke le, če se aktivira, ne glede na fizikalno-kemijske lastnosti, ki jih ima v svoji naravni obliki.

Da se klinoptilolit uporablja za prehrano ljudi, morajo biti izpolnjeni naslednji pogoji:

1. Granulacija mora biti čim bolj fina in se meri v µm i nm. Granulacija naših izdelkov je največja od 1 μm do 20 μm.

2. Visoka sposobnost izmenjave kationov – blagodejni učinki na človeško telo imajo zeoliti, katerih zmogljivost izmenjave kationov je več kot 150 meq / 100gr zeolita. Naši izdelki imajo zmogljivost izmenjave kationov nad 180meq / 100gr. zeolita, kar ga uvršča v sam vrh svetovne kakovosti.

3. Visok odstotek klinoptilolita do 95% – odstotek klinoptilolita se razlikuje od ene lokacije do druge. V naravi obstaja več kot 200 vrst zeolita. Najkakovostnejši sta kubanski in japonski s 95% klinoptilolitom. Zeoliti, ki jih najdemo v Srbiji na različnih lokacijah, so zelo dobri. Naši izdelki vsebujejo 90-95% klinoptilolita, kar je sam vrh svetovne kakovosti.

Zaradi svojih izjemnih lastnosti in zdravilne moči je bil zeolit na Japonskem imenovan za “čarobni kamen”, v Grčiji pa za “kamen življenja”.

Torej, kot je opisano, ima zeolit posebno sposobnost sesanja strupenih snovi iz našega telesa v svoji tridimenzionalni kristalni strukturi, sestavljeni iz medsebojno povezanih votlin. Od najmanj do najbolj nevarnih, kot so težke kovine (živo srebro, svinec, arzen …) in radioaktivni delci.

Zeolit je koristen tudi za prebavni sistem. Spodbuja prebavo in lahko pomaga pri preprečevanju driske, ki jo povzroča velika količina amoniaka v črevesju. Ta mineral absorbira škodljive nitrate in nitrite (ki jih vsebujejo industrijsko predelana živila, da bi ohranili njihovo svežino in videz).

Z odstranjevanjem škodljivih snovi zagotavlja zdravo funkcionalnost in močnejšo odpornost telesa. Na tem seznamu je treba izpostaviti herbicid, pesticid, nikotin, alkohol in proste radikale.

Zeolit klinoptilolit je povsem naravna snov, ki se v celoti odstrani iz telesa. Ne morete se predozirati in ne povzroča neželenih stranskih učinkov. Pri zaužitju deluje aktivno 4-6 ur.

Podobne objave