Weleda

Weledin cilj je ohranjati, izboljšati in vračati zdravje ljudem.

Začeli smo leta 1921 kot farmacevtski laboratorij z lastnim vrtom zdravilnih rastlin, danes pa smo vodilni svetovni proizvajalec celostne naravne kozmetike in antropozofskih zdravil.

Weleda deluje skladno z načeli, ki so bila določena ob ustanovitvi. Naši izdelki podpirajo osebni razvoj ljudi, ohranjajo, izboljšujejo in jim vračajo zdravje, jim pomagajo doseči fizično dobro počutje in uravnovešen življenjski slog. Ta filozofija podjetja določa Weledin ekonomski vidik in tako bo ostalo tudi v prihodnosti.

V službi ljudi

Danes je Weleda prisotna v več kot 50 državah na vseh petih celinah. Tri glavna mesta so še vedno tam, kjer se je Weledina zgodovina začela: v Arlesheimu, v bližini Basla v Švici, v Schwäbisch Gmündu, v bližini Stuttgarta v Nemčiji in v francoskem mestu Huningue v Alzaciji. V teh treh mestih in tudi drugod po svetu Weleda proizvaja na stotine naravnih kozmetičnih izdelkov in zdravil, ki so vsaj delno izdelane iz zdravilnih rastlin iz naših vrtov. 

Odgovorno ravnanje z naravo in ljudmi je bilo del našega poslovanja vse odkar je Rudolf Steiner izrazil svojo vizijo o pomoči ljudem in svetu kot celoti. Ni pomembno ali gre za pravično trgovino, biodinamično pridelavo ali podpiranje razvoja naših zaposlenih – trajnostni razvoj je bil od nekdaj del našega podjetja.

Podobne objave